spam.gr

Έλαβα τη Δευτέρα ένα διαφημιστικό μήνυμα από το ouaou.gr σε δύο διαφορετικές δ/νσεις e-mail και τα ψιλοπήρα. Μπορεί να είμουν ήδη κακοδιάθετος από το SMS που έλαβα τη παραμονή των εκλογών και προωθούσε τον Νίκο Κατσαούνη για νομάρχη Κοζάνης (παντελώς άσχετο, είμαι αθηναίος) και ένα άλλο spam που έλαβα τη προηγούμενη βδομάδα και δεν θυμάμαι καλά τώρα περί τίνος επρόκειτο (πήγε κατ' ευθείαν στα σκουπίδια).

Ο αποστολέας του εν λόγω διαφημιστικού ήταν μια εταιρία ονόματι Vertical Response ή οποία δεν φαίνεται να επιδίδεται ενεργά στο spamming. Το μπαλάκι έχουν οι πελάτες της που έχουν την ευθύνη να δίνουν e-mail που έχουν αποδεχθεί ήδη να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό.

Αποφάσισα λοιπόν να ρίξω και μια ματιά στο ouaou.gr (γράφοντας απ' ευθείας τη διεύθυνση αντί να κάνω κλικ σε κανένα link του e-mail φυσικά). Φαίνεται να είναι από εκείνα τα we-sale-useless-gadgets sites που νομίζουν ότι από τη μια μέρα στην άλλη θα γίνουν e-shop. Πραγματικά άχρηστο.

Κάπου έλεγε ότι είναι αδελφάκι του boysstuff.gr οπότε πήγα να δω και αυτό. Λοιπόν είναι το ίδιο site με διαφορετικά templates... sad, so sad.

Μετά πήγα να δω αν ακολουθεί και τη γνωστή τακτική του φέρνω από το Χ-Ψ ξένο e-shop και τα πουλάω 10% ακριβότερα. Επέλεξα στη τύχη τον ηλιακό φορτιστή για iPod της Solio, που το δίνει €99,65, και μετά έψαξα να το βρω και αλλού. Μόνο ο Παπασωτηρίου το διαθέτει on-line για €90 και μετά το βρήκα στην Expansys για €86,95 (+~€12 μεταφορικά, που έρχεται και πάλι λιγότερο από το ouaou).

Οι αντιδράσεις μου τουλάχιστον δεν πήγαν χαμένες. Φαίνεται πως και άλλοι παραπονέθηκαν στην Vertical Response ή οποία τους απέκλεισε από την υπηρεσία της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin