Και τα JSR να πέφτουν βροχή...

Παρακολουθώ τελευταία να γίνονται όλο προτάσεις για "βελτιώσεις" στη Java και "με πιάνει πονοκέφαλος" όπως λέει και ένας καλός φίλος. Τι closures από τη μια, τι properties από την άλλη... και δεν καταλαβαίνω τι θα τα κάνουν όλα αυτά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η τάση για νεωτερισμούς. Φαίνεται σαν αντανακλαστικό της "επίθεσης" από το .NET με ανάμικτα συναισθήματα ανησυχίας μήπως το .NET "νικήσει" (λες και είμαστε σε αγώνα ποδοσφαίρου) και ανασφάλειας μήπως η Java δεν είναι πια η πρωτοπόρα γλώσσα που ήταν κάποτε ή δεν καλύπτει τις ανάγκες της "μοντέρνας" τεχνολογίας.

Και λοιπόν; Η Java μου αρέσει έτσι όπως είναι σαν γλώσσα. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν κάποιες βιβλιοθήκες παρά η γλώσσα. Καλύτερα θα ήταν να δούμε κάτι να αντικαθιστά το ελαφρώς γερασμένο Swing μπας και δούμε και αυτή τη πολυπόθητη "desktop Java" καμιά ώρα! (ως παράδειγμα το φέρνω)

Κάποιες πρόσφατες προσθέσεις όπως τα annotations και τα generics είναι ok. Το ένα προσθέτει metadata στις κλάσεις και το άλλο βελτιώνει την αναγνωσιμότητα του κώδικα και το type checking. Καλά, θεμιτά και κυρίως απλά. Κάποια άλλα πράγματα είναι σάλτσες και καρυκεύματα. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις τον λαγό στιφάδο να έχει γεύση προς το σνίτσελ α λα κρεμ με μανιτάρια... γίνεται; Ούτε το ένα θα είναι στο τέλος, ούτε το άλλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin