Apple invader-ware;

Πως αλλιώς να το ονομάσω αυτό το λογισμικό της Apple; Είναι εκνευριστικό πιά!

Παλιότερα (πριν κάποια χρόνια) είχα απεγκαταστήσει το QuickTime Player (Free) γιατί με εκνεύριζε φοβερά ότι κάθε φορά που το ξεκινούσα μου πέταγε μια "προτροπή" να αναβαθμίσω σε Pro (με το αζημίωτο) και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξανακάνω το λάθος να εγκαταστήσω αυτό το nag-ware (εκτός του ότι είχε ένα από τα χειρότερα user interface). Τώρα πια δεν υπάρχει αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν άλλα.

  1. Τώρα το "πακέτο" του QuickTime Player διαθέτει ένα πρόγραμμα για αυτόματες αναβαθμίσεις. Καλές οι αναβαθμίσεις, αλλά ποιός τους είπε ότι η εγκατάσταση του iTunes(/iStore?), της τάξεως των 48MB, είναι αναβάθμιση για μένα;
  2. Όλα τα μενού του QuickTime Player βρίθουν (κυριολεκτικά) από ανενεργές επιλογές που έχουν ένα εικονίδιο που λέει "PRO". Αηδία!
  3. Για κάποιο μυστήριο λόγο (τώρα το ανακάλυψα, κάνοντας μερικές δοκιμές για αυτό το άρθρο), δεν παίζει σωστά τον ήχο των video (δοκίμασα σε αρχεία AVI και σε ένα MP4). Ο ήχος αποσυγχρονίζεται και αρχίζει να κάνει διακοπές μέχρι που, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σταματάει εντελώς (ο ήχος, το βίντεο παίζει σταθερά και απρόσκοπτα).
  4. Ένα άλλο μυστήριο (σημερινό και αυτό) είναι ότι ενώ του είπα να κάνει μόνο την αναβάθμιση 7-001 (προφανώς η πρώτη του 2007) μεγέθους 6.8MB, έκανε διάφορα περίεργα τα οποία δεν θυμάμαι με λεπτομέρειες. Ένα ήταν ότι κατέβασε κάτι που μάλλον ήταν στο μέγεθος που έλεγε (6.8MB) και το εγκατέστησε (απ΄ ότι είπε). Μετά όμως όταν ξεκίνησα το Player, ο Updater ξαναξεκίνησε και φάνηκε σαν να αποτελειώνει την αναβάθμιση. Το περίεργο ήταν ότι δεν φαινόταν να τελειώνει ποτέ και όταν πάτησα το κουμπί "Finish", τότε άρχισε να κατεβάζει κάτι που έλεγε ότι είναι γύρω στα 24MB... και τότε "σκότωσα" τον updater (without remorse!).

Φυσικά κάποιος θα ρωτήσει πως τη πάτησα και έβαλα πάλι το QuickTime Player. Θα το πιστέψετε ότι ήταν για να μπορέσω να ακούσω κάτι wav αρχεία που είναι ενσωματωμένα στις σελίδες ενός Ελληνικού site με τον Firefox; Όποιος ξέρει άλλο τρόπο με τον οποίο μπορώ να επιτύχω το ίδιο πράγμα, ας μου το πει. Εγώ πάντως το απεγκαθιστώ αυτή την ώρα και θα δοκιμάσω πάλι να το εγκαταστήσω προσέχοντας λίγο περισσότερο (αφού διάβασα αυτό).

Σας αφήνω με κάτι αστείο για τον Updater

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin