BF2142 - Πρώτες Εντυπώσεις

Παίζω λοιπόν το BF2142 σχεδόν πεντέμισι ώρες (on-line, χώρια το single player) και μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Ένα μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν είναι και τόσο σύντομα τα παιχνίδια (τα "rounds", για να είμαι ακριβής) όσο θα ήθελα για το πρόγραμμά μου. Χρειάζεται λίγο περισσότερο κοντρόλ και στο πρόγραμμά μου μάλλον για να μην κάθομαι τόσο αργά παίζοντας. Τέλος πάντων... ελπίζω να τακτοποιηθεί αυτό κάπως όταν αρχίσει το οργανωμένο και ομαδικό παιχνίδι (με clan) και σε Ελληνικούς ranked servers.

Χτες έβαλα το Unlocks mod του FFOLKES για να κάνω μερικές δοκιμές εξοπλισμού σε singleplay. Καλό ήταν. Με εκνεύρισε μόνο που δεν μπόρεσα να κάνω δοκιμές σαν ομαδάρχης γιατί τα bots μπαίνουν αυτόματα σε ομάδες των 2-3 και δεν μπορείς να φτιάξεις δικιά σου ομάδα (δηλαδή με ομαδάρχη τον εαυτό σου και bots υπό την ηγεσία σου). Μια προειδοποίηση: κάντε τη μετατροπή για περισσότερα bots με προσοχή γιατί πέφτει η απόδοση του παιχνιδιού δραματικά!

Μετά τις δοκιμές με το mod πήγα για λίγο on-line παιχνίδι μήπως και βάλω μερικούς πόντους. Λάθος κίνηση! Εκτός του ότι είχε πάει ήδη 11:30 (ποτέ μη δεσμεύεστε σε παιχνίδι μετά τις 11:00 αν θέλετε να κοιμηθείτε πριν τις 1:30!), έπεσα πρώτα σε ένα παιχνίδι που ήταν κοντά στο τέλος και η αντίπαλη μεριά έκανε camping στη μέση της βάσης με walker και fav (ξέρετε... spawn, die, spawn, die, spawn, die... κλπ.). Άλλαξα πλευρά αλλά ο γύρος τελείωσε μέσα σε 5 λεπτά οπότε δεν πήρα πόντους.

Συνέχισα στον ίδιο server με 1-2 παιχνιδάκια σε μεγάλες πίστες (Titan mode). Καλούτσικα ήταν (εκτός από λίγο lag προς το τέλος). Πήρα μερικούς πόντους που με έφεραν 1-2 πόντους πριν τη προαγωγή. Σκοτωνόμουν αρκετά συχνά πάντως και δεν υπήρχε αρκετά καλό teamplay.

Μετά νομίζω ότι πρέπει να άλλαξα server γιατί είχα μια δυσάρεστη έκπληξη: ένα παιχνίδι χωρίς ομάδες με αντιπάλους... φονιάδες (spawn, die, spawn, die...). Από πείσμα έκατσα για να μαζέψω τους λίγους πόντους που χρειαζόμουν για να πάρω τη προαγωγή. Κατάφερα να βγάλω καμιά 20-αριά με κάτι capture assist και κάτι heal assist αλλά τα πράγματα ήταν δραματικά. Με το παραμικρό έβρεχε βόμβες από αντίπαλα orbital strike (αυτό που έχει το παιχνίδι δεν είναι orbital strike με τίποτα, περισσότερο όλμους θυμίζει με τη ταχύτητα που εκτελείται), οι αντίπαλοι φαίνονταν να είναι παντού και οπλισμένοι σαν αστακοί. Πέφταμε σαν στάχυα στη κόψη του δρεπανιού! Αυτός ο γύρος δεν τελείωνε με τίποτε!

Μερικά γενικά "θέματα" που έχω με το BF2142:

  • Αρκετά "αναίσθητο" ποντίκι στα αντιαεροπορικά και πολύ περισσότερο στα κανόνια (στο έδαφος, αλλά περισσότερο στα turrets του Titan). Το ποντίκι πρέπει το κάνω παιδικό αυτοκινητάκι για να γυρίσω το turret.
  • Αρκετά δύσκολο το πιλοτάρισμα των ιπτάμενων μέσων, αν και απ' ότι έχω δει από καλούς πιλότους (τι λέω, πιλοτάρες!), όχι αδύνατο.
  • Έλλειψη παικτών στους (μόνο) 2 Ελληνικούς ranked servers (αν και δεν είναι θέμα παιχνιδιού αυτό αλλά της κοινότητας).
  • Κάποιες καθυστερήσεις στην ενημέρωση των στατιστικών στους servers της EA.
  • Είναι και άλλα θέματα που ξαφνικά και απροειδοποίητα ξέχασα (γιατί να μη προειδοποιείσαι όταν είναι να ξεχάσεις κάτι;), αλλά θα τα γράψω αργότερα...
Ειδικότερα προβλήματα με το BF2142 (όπως bugs):
  • Αν έχετε πρόβλημα με "μαυρίλα" στο εσωτερικό των Titan, ανεβάστε τη ρύθμιση του lighting στο medium (κάτι τρέχει με τον shader optimizer όταν το lighting είναι στο low και όλα τα textures τα βγάζει εντελώς μαύρα, ή μερικές φορές και διαφανή!).
Άλλα προβλήματα:
  • Όλο σκοτώνομαι και η πλευρά μου συνεχώς χάνει! :(

;)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής