blogme.gr και τύπος

Το συμβάν του blogme.gr έχει αρχίσει να παίρνει τις διαστάσεις που πρέπει αν και δεν λείπει η ελλιπής πληροφόρηση. Παράδειγμα το σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής (5/11) που το βρίσκω επιεικώς προχειροδουλειά (ακούει ο Νίκος ο Βασιλάκος;). Μας μπέρδεψε η Κάτια Μακρή, τελικά το blogme.gr είναι blog ή δεν είναι; Ή δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει, ή δεν ξέρει πως να εκφραστεί. Οποιοδήποτε από τα δύο και αν είναι την απαξιώνει ως δημοσιογράφο.

Και τι σχέση έχει ο Γ. Παπανδρέου με την όλη υπόθεση; Μάλλον γίνεται μια (απλώς άχρηστη ή προς δημιουργία εντυπώσεων;) αποτύπωση μιας πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος. Συστέλλομαι να χαρακτηρίσω περισσότερο και το γεγονός και την αναφορά σε αυτό. Ίσως το άρθρο τελικά να έχει πολιτικές σκοπιμότητες και να μην είναι απλώς "τεχνολογική είδηση".

Σε αντίθεση, το αντίστοιχο άρθρο της Καθημερινής (πάλι την Κυριακή 5/11) είναι μάλλον άψογο. Με ακριβή, αντικειμενική και σύντομη αποτύπωση του γεγονότος και των νομικών πτυχών του. Κρίνετε και μόνοι σας.

Σχετικά:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin