«Νεώτερη Ελληνική Ιστορία των Εταιριών Κατασκευής Λογισμικού»

Αυτό το άρθρο είναι παλιό και έχει μεταφερθεί (με την αυθεντική ημ/νία) από το άλλο μου blog (GreekIT) το οποίο είναι κατηργημένο.

(Σάμπως υπάρχει και «παλαιότερη»;... αλλά για αστείο το έγραψα έτσι)

Αρχίζω να ενδιαφέρομαι όλο και περισσότερο στην ιστορία της ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα. Με ενδιαφέρουν όλοι οι παίχτες στην «βιομηχανία» software στην Ελλάδα, και οι μεγάλοι και οι μικροί (όχι τα one/two-man show όμως). Θέλω να συγκεντρώσω πληροφορίες στους παρακάτω τομείς:

  • Πότε και ποιοι έφτιαξαν κάθε εταιρία και πότε (αν) έκλεισε, εξαγοράστηκε, συγχωνεύτηκε, κλπ. και υπό ποιες συνθήκες
  • Σε ποιους τομείς software έδρασε και για ποιες πλατφόρμες (λειτουργικά, servers)
  • Ποια τα ονόματα των εφαρμογών που εμπορεύτηκε
  • Ποια περιβάλλοντα, γλώσσες και τεχνολογίες χρησιμοποίησε για κάθε εφαρμογή
  • Ποιες εφαρμογές θεωρήθηκαν επιτυχημένες
  • Αν κάποιες εφαρμογές απέτυχαν για τεχνικούς λόγους, ποιοι ήταν αυτοί (παραδείγματα: «δεν μπόρεσε να επιτύχει καλές ταχύτητες στην εφαρμογή», ή «δεν μπόρεσε να επιλύσει τα bugs με καλή ταχύτητα», ή «πέραν από βασικές λειτουργίες, δεν μπόρεσε να επεκτείνει τις δυνατότητες της εφαρμογής», ή «τη κάνανε οι core developers και αυτοί που μείνανε δεν είχαν ιδέα τι γινόταν στον κώδικα»)

Δεν είναι απαραίτητο να απαριθμήσετε με λεπτομέρεια όλα τα παραπάνω. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η πληροφορίες να είναι έγκυρες (από πρώτο χέρι, όχι «ο κολλητός μου έχει ξάδερφο τον μπατζανάκη της ξαδέρφης της καθαρίστριας στην αποθήκη της φχψ εταιρίας»). Όλες οι πληροφορίες θα κρατηθούν εμπιστευτικές. Επικοινωνήστε μαζί μου στη δ/νση cdokolas (a) gmail [τελεία] com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin