Subversion 1.5.x και mod_dav_svn.so σε Apache 2.2.x

Σήμερα πήρα χαμπάρι ότι δεν έπαιζε το mod_dav_svn για repositories εκδόσεων 1.5. Αποφάσισα λοιπόν να το αναβαθμίσω καθότι ήταν ακόμα στην έκδοση 1.4.6. Έλα όμως που το Apache δεν ξεκινούσε με το νέο mod_dav_svn. Επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, ήξερα ότι έπρεπε να κοιτάξω τις DLL. Στην έκδοση 1.5.2 όμως (την οποία προσπαθούσα να εγκαταστήσω) παρατήρησα (αλί και τρισαλί) ότι οι DLL είχαν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με την 1.4.6 αλλά και σε σχέση με την 1.5.0 (που είχα στα χέρια μου).

Το περίεργο ήταν που όλες οι DLL υπήρχαν στο path και ήταν ενημερωμένες μια και τις πήρα από το zip της έκδοσης 1.5.2. Ο Apache όμως επέμενε να μη ξεκινάει δίνοντας τη παρακάτω καταχώριση στο event log των Windows:

The Apache service named reported the following error:

>>> httpd.exe: Syntax error on line 132 of C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/conf/httpd.conf: Cannot load C:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/modules/mod_dav_svn.so into server: The specified procedure could not be found. .

(Σημ.: ναι, το φορμάρισμα του κειμένου είναι τόσο χάλια)

Τελικά, αυτό με οδήγησε να δοκιμάσω να αντικαταστήσω και τις DLL του ίδιου του Apache (στο .\bin της εγκατάστασης) με αυτές που συνόδευαν το Subversion. "Ως δια μαγείας" όλα δούλεψαν. "It boggles the mind" που λένε και τα αμερικανάκια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής