Κάποιες εντυπώσεις με το Ubuntu 8.10 με Wubi

Κατάφερα να κάνω χώρο πριν λίγες μέρες στο δίσκο μου προκειμένου να εγκαταστήσω το Ubuntu 8.10 με το φοβερό εργαλειάκι που ακούει στο όνομα Wubi. Το Wubi είναι ένα φοβερό προγραμματάκι για Microsoft Windows που αναλαμβάνει να κατεβάσει το Ubuntu και να το εγκαταστήσει μέσα στο partition (ελληνιστί:κατάτμηση) των Windows, αλλά να ξεκινάει με κανονικό boot και χωρίς να αλλάξει τον boot loader του Windows σε άλλον. Υποτίθεται ότι επιβαρύνονται λίγο οι λειτουργίες του δίσκου, αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα.

Ο χώρος που θα καταλάβει όλη η εγκατάσταση του Ubuntu στον δίσκο (τον C: συνήθως) ρυθμίζεται από το Wubi και μπορεί να είναι από 1GB μέχρι 15GB. Όπως καταλάβατε, το όλο έργο παίζει για χάρη του απλού χρήστη, ώστε να γνωρίσει από κοντά το Ubuntu χωρίς να μπλέξει με partitions και λοιπές επικίνδυνες εγχειρήσεις... Όλα μπαίνουν όμορφα και τακτικά στον φάκελο C:\Ubuntu, η δε απεγκατάσταση γίνεται πολύ απλά από τη Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων (αγγλιστί: Add/Remove Programs).

Πολλά είπα για το Wubi, ώρα να περάσω στο κυρίως θέμα... το Ubuntu 8.10.

Ε... η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλά να πω γιατί δεν το χρησιμοποίησα πολύ (ακόμα). Το χρησιμοποίησα για να γράψω τα σημερινά posts, κάμποσο σερφάρισμα, αλλά όχι και τίποτα άλλο σπουδαίο.

Εντυπώσεις:

  • Πρώτον, υπάρχει ένα bug στους restricted drivers της nVidia με το Compiz και κάποια themes, όπως το Human που είναι το προεπιλεγμένο, και κάνουν περίεργα πράγματα στα πλαίσια των παραθύρων (βλ. εδώ).
  • Δεύτερον, επιτέλους υπάρχει φυσιολογικός τρόπος να διαχειριστείς το Bluetooth και τις συσκευές. Ήταν φοβερά μπερδεμένα τα πράγματα μέχρι το 8.4. Τώρα μπορώ εύκολα να προσθέσω μια συσκευή Bluetooth, όπως το ποντίκι μου, και να δουλεύει πάντα! Ναι, ακόμα και στην οθόνη του login!
  • Ένα ακόμα σπαστικό είναι τα εικονίδια πάνω δεξιά και κάτω δεξιά που έχουν μετακινηθεί προς τα αριστερά χωρίς να μπορώ να τα πάω πάλι τέρμα δεξιά. Το καλάθι των αχρήστων π.χ. είναι σχεδόν στη μέση της κάτω μπάρας! [σημ.: το ξανακοίταξα αυτό τώρα μόλις και βρήκα τον τρόπο να τα μετακινήσω πάλι στη θέση τους... θα μείνουν όμως εκεί;]
Αυτά για τώρα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin