"Μεγάλος Αδελφός": Ο αγαπημένος μπαμπούλας της σύγχρονης κοινωνίας

Διαβάστε αυτό και γελάστε (αν έχετε όρεξη, εγώ δεν γέλασα πάντως, αυτά συνήθως μου ανάβουν τα λαμπάκια) με την προχειροδουλειά και την ανευθυνότητα ενός "όχι άγνωστου" Έλληνα δημοσιογράφου. Γλαφυρό το στυλ, αλλά παραπλανητικό το περιεχόμενο.

Άκου λέει, το δορυφορικό σύστημα Γαλιλαίος είναι (εν ολίγοις) ένα δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων που μπορεί να εντοπίζει, να παρακολουθεί, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί οτιδήποτε κινείται πάνω στη γη, ιδίως από εκείνη τη μέρα (την αποφράδα, υποθέτω) που θα έχουμε όλοι μας την ευρωπαϊκή ταυτότητα που θα είναι εφοδιασμένη με μικροτσιπ. Αμέεε! Αν και, προσθέτει, η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν χρειάζεται για να τα κάνει αυτά (ε;;;). Και αυτά είναι όλα στις πρώτες τρεις παραγράφους. Να συνεχίσω; Δεν χρειάζεται. Τα υπόλοιπα είναι μίγμα από παρόμοιες "πληροφορίες" και διάφορες σάλτσες (σχετικά και άσχετα πράγματα).

Απ' ότι κατάλαβα (από τέλος της σελίδας), το άρθρο ήταν στη κυριακάτικη έκδοση της εν λόγω εφημερίδας (4/2/07). Ο "δημοσιογράφος" εκτιμώ ότι έχει μάλλον λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ας δοκιμάσει και σε εκείνη την εφημερίδα με όνομα από γνωστό ιταλικό αφέψημα ή εκείνο το περιοδικό με όνομα από ιταλικό χαιρετισμό (δεν έχουν σάιτ; ντροπή τους!). Μάλλον θα τον δουν με καλύτερο μάτι μετά από αυτό το "άρθρο".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hellgate: London Alpha Test

Έρευνα ΠΑΚΟΕ 2008 για τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Apache, Subversion, Trac, MoinMoin